5 MORTI DUPA PRABUSIREA UNUI AVION LA CHARLEROI

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Grav accident aviatic petrecut in aceasta dimineata pe Aeroportul International Charleroi din Belgia. Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit la scurt timp de la decolare, din motive necunoscute inca. La bord se aflau 5 persoane de nationalitate belgiana: 3 copii de 3, 6 si 7 ani, mama lor si bunicul care era si pilotul avionului de tip Cessna. Toti si-au pierdut viata in urma accidentului.

Purtatorul de cuvant al aeroportului Charleroi, Melissa Milioto, a declarat jurnalistilor ca pilotul aeronavei a raportat probleme la decolare si a incercat sa se intoarca pe aeroport pentru a efectua o aterizare de urgenta. Din pacate insa, avionul s-a prabusit la marginea pistei. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea incendiului insa nu au mai putut face nimic pentru cei aflati printre fiarele zdrobite.

Aeroportul International Charleroi a fost inchis imediat dupa producerea tragediei, in jurul orei 9:00 GMT (ora 11:00, ora Romaniei) si a fost redeschis 7 ore mai tarziu la finalizarea investigatiilor de pe pista. In tot acest timp au fost anulate sau deviate zeci de zboruri.

Aeroportul Charleroi, cunoscut si ca Aeroportul Bruxelles Sud, este al doilea ca marime din Belgia, dupa Bruxelles National Zaventem. Acesta este un hub mai ales pentru companiile low-cost Ryanair si Wizz Air. Ryanair a anuntat delatfel ca si-a anulat 4 zboruri care trebuia sa plece de pe Charleroi si a deviat alte cateva care ar fi trebuit sa soseasca acolo.

Inchiderea aeroportului a survenit intr-o perioada extrem de aglomerata, chiar la inceputul vacantei de final de semestru a copiilor belgieni, cand toata lumea pleaca in strainatate la ski. In acest interval de vacanta, pe aeroportul Charleroi este estimat un trafic de 140,000 de pasaeri, spun reprezentantii aerogarii.

Post Comment