A DETURNAT UN AVION CA SĂ CEARĂ AZIL ÎN ELVEŢIA (VIDEO)

 

Foto: YAHOO NEWS
Foto: YAHOO NEWS

Momente dramatice în aer.  193 de pasageri ai unui avion Boeing 767 al Ethiopian Airlines au trăit clipe de coşmar la peste 10.000 de metri altitudine aproape de finalul cursei Addis Abeba-Roma. La scurt timp după decolarea din Etiopia, aeronava care opera cursa ET702 a fost deturnată chiar de către co-pilot care a profitat de ieşirea din cockpit a comandantului care s-a dus la toaletă. În acel moment, secundul, de 31 de ani, s-a încuiat în cabină şi a preluat comanda. El a fost cel care a transmis codul 7500 (care înseamnă deturnare), autorităţilor aviatice din Elveţia. Cum avionul se afla deja deasupra Italiei la momentul transmiterii acestui cod, autorităţile italiene au ridicat imediat 2 avioane de lupta Eurofighter pentru a escorta zborul ET702. Boeing-ul 767 a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Geneva.

Aeronava a ajuns în siguranţă la sol şi a fost garată într-o parte mai retrasă a aeroportului Cointrin. Co-pilotul a fost primul care a coborât din cabină pe geam, cu ajutorul unei funii. El a alergat apoi către poliţia care îl aştepta, strigând că doreşte să ceară azil în Elveţia. Bărbatul a fost arestat. Autorul deturnării urmează să fie interogat de poliţie şi autorităţile judiciare, dar, din punct de vedere tehnic, “infracţiunea pe care a comis-o este mai degrabă o luare de ostatici, pentru care riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare”, a declarat procurorul din Geneva, Olivier Jornot, care a participat la o conferinţă de presă.

Toţi ceilalţi oameni din avion, echipajul şi pasagerii, au coborât apoi fiind percheziţionaţi la scara aeronavei de către autorităţi.

Acest eveniment a perturbat activitatea aeroportului Geneva-Cointrin, mai multe zboruri fiind anulate sau deviate.

Imagini cu momentul debarcării pasagerilor puteţi vedea mai jos:

Post Comment