AEROPORTUL CLUJ A DEPĂŞIT DIN NOU “MILIONUL” ŞI ÎŞI CONSOLIDEAZĂ LOCUL II ÎN TOPUL AEROPORTURILOR ROMÂNEŞTI

Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL "AVRAM IANCU" CLUJ NAPOCA

Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL “AVRAM IANCU” CLUJ NAPOCA

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca îşi consolidează poziţia de cel de-al doilea aeroport al ţării şi anunţă un nou record în materie de pasageri. Astfel, conform informaţiilor oficiale furnizate NewsAir.ro de către reprezentanţii aeroportului, în 2013, au fost înregistraţi 1.035.438 de călători, în creştere cu 11% faţă de anul precedent. Pentru a treia oară însă, aeroportul clujean a depăşit milionul de călători. 84% din totalul pasagerilor au zburat pe curse internaţionale, iar 16 % au folosit zboruri interne.

În privinţa mişcărilor de aeronave, în 2013, la Cluj Napoca au fost raportate 11.743 de deolări şi aterizări, din care 68% pentru curse internaţionale, 28% pentru zboruri interne, iar 4% mişcări necomerciale.

Cea mai căutată destinaţie, în 2013, de la Aeroportul “Avram Iancu” a fost Bucureşti Otopeni. Pe această rută au fost transportaţi 167.440 călători. Pe locurile următoare s-au aflat Londra Luton cu 102.110 pasageri şi Munchen cu 97.998 de călători.

Pentru anul 2014, conducerea aeroportului îşi doreşte introducerea unui zbor direct către Constanţa şi în acest sens au loc discuţii cu reprezentanţii companiei TAROM. Totodată se află în derulare negocierile cu compania Turkish Airlines pentru introducerea curselor directe spre Istanbul.

Pin It
This entry was posted in STIRILE ZILEI and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>