BLUE AIR DORITA DE NOUA INVESTITORI

Foto: BLUE AIR
Foto: BLUE AIR

Compania romaneasca smart flying Blue Air este curtata de 9 companii romanesti si straine, in vederea preluarii pachetului majoritar de actiuni, transmit reprezentantii transportatorului. Potrivit acestora, cele 9 companii care au depus scrisori de intentie provin din Romania, Belgia, Italia, Elvetia, Grecia,  Emiratele Arabe Unite si alte tari din Asia. „

Reprezentantii Blue Air urmează sa stabileasca exact, impreuna cu creditorii societatii (inclusiv ANAF), modalitatea de evaluare si de selectie a ofertelor depuse, precum si procedura de derulare a negocierilor. De asemenea, intentia este de a se stabili data de 20 mai 2013 drept deadline pentru primirea ofertelor finale”. Numele companiilor interesate de Blue Air nu au fost făcute publice. Criteriile de selectie a ofertei castigatoare vor fi aprobate de creditorii companiei si actionarii acesteia, alaturi de Comisia de negociere, care urmeaza a fi desemnata.

In prezent, compania Blue Air opereaza zboruri cu 8 aeronave, catre 30 de destinatii europene cu plecare din Bucuresti, Bacau si Sibiu, avand aproximativ 400 de salariati. Anul trecut Blue Air a transportat 1,5 milioane de pasageri si a avut afaceri de circa 150 de milioane de euro, potrivit ultimelor date disponibile.

Decizia de vanzare a companiei nu influenteaza in niciun fel zborurile efectuate sau programate, transmit reprezentantii Blue Air in acelasi comunicat. Orarul de zbor ramane neschimbat, iar zborurile se efectueaza normal, conform acestuia. „Identificarea unui investitor are drept scop consolidarea pozitiei Blue Air pe piata de transport aerian, atat din Romania, cat si din statele europene.

Post Comment