DOUA OFERTE FINALE PENTRU PRELUAREA BLUE AIR

Foto: BLUE AIR
Foto: BLUE AIR

Doua oferte finale pentru preluarea operatorului aerian Blue Air au fost depuse astazi, au transmis pentru HotNews.ro reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania, cei care se ocupa de negocierile privind vanzarea companiei.

“Ofertele trebuie sa fie insotite si de dovezi de depunere a garantiei solicitate de catre Comisia de organizare a procedurii de vanzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai. Daca toate conditiile solicitate sunt indeplinite, Comisia de vanzare, in urma deschiderii ofertelor, va desemna un castigator. Acest castigator va trebui ulterior aprobat de catre creditori si actionari inainte de a se face efectiv transferul business-ului”, mai spun oficialii CIT.

Compania Blue Air a fost scoasa la vanzare pe data de 11 aprilie 2013. Intr-o prima faza, 12 investitori s-au aratat interesati dar dintre ofertele depuse doar 9 au fost considerate eligibile. Dupa evaluarea si analiza dosarelor, in cursa pentru preluarea Blue Air au mai ramas doar 3 companii. Doua dintre acestea au depus ofertele finale astazi.

Business-ul Blue Air a fost scos la licitatie pentru a consolida pozitia companiei pe piata din Romania, cat si pe piata europeana, si pentru a putea imbunatati calitatea serviciilor de transport aerian oferite pasagerilor. Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in arest preventiv.

Post Comment