KLM APLICĂ O NOUĂ PROCEDURĂ DE ÎMBARCARE

Foto: AIRCHIVE.COM
Foto: AIRCHIVE.COM

KLM Royal Dutch Airlines este prima companie aeriană din lume care a introdus în aceste zile o nouă procedură de îmbarcare menită să vină în sprijinul călătorilor care se plâng întotdeauna de aglomeraţia care se formează la urcarea în avion şi de cozile la care trebuie să aştepte până să îşi ocupe locul.

Având în vedere aceste nemulţumiri, KLM a venit cu o soluţie pe care o testează deja zilnic pe trei zboruri ale sale cu plecare din aeroportul Amsterdam-Schiphol. Astfel, fiecare pasager primeşte la poarta de îmbarcare un număr de îmbarcare în funcţie de locul pe care îl deţine în aeronavă. Când începe îmbarcarea, numerele sunt afişate unul după altul pe ecranele de la poartă, în funcţie de ordinea în care se face îmbarcarea. Conform acestei ordini, pasagerii care ocupă locuri la fereastră, în spatele aeronavei, vor fi primii invitaţi să urce în avion. Ei sunt urmaţi de pasagerii din partea de mijloc a avionului după care urmează cei care au locuri la culoar. Asta înseamnă că toţi călătorii pot aştepta liniştiţi în salonul confortabil de la poarta de îmbarcare până le vine rândul în loc să se înghesuie la coadă şi să se calce în picioare pe culoarul strâmt al aeronavelor. Ca întotdeauna, pasagerii cu dizabilităţi şi cei cu copii vor avea prioritate la îmbarcare. Călătorii Sky Priority vor primi numere mici astfel încât ei să fie, de asemenea, printre primii chemaţi să urce.

Pentru moment, această procedură nouă este testată zilnic pentru zborurile KLM spre Berlin, Budapesta şi Helsinki. Ulterior, metoda nouă de îmbarcare va fi extinsă şi la alte zboruri europene dar şi intercontinentale. O astfel de metodă poate ar prinde bine şi pasagerilor români care inevitabil se înghesuie la orice îmbarcare (sau debarcare) deşi avionul nu pleacă niciodată fără ei.

Post Comment