LIBER LA CUTITE IN AVIOANE

Foto: TWEETBUZZ.US
Foto: TWEETBUZZ.US

Administratia americana pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a anuntat ca in curand, pasagerii vor putea sa ia cu ei in avioane cutite mici de buzunar, pentru prima data dupa atacurile de la 11 septembrie 2001. Anuntul a starnit furia insotitorilor de zbor care sustin ca atat ei, cat si pasagerii sunt pusi astfel in pericol.

TSA va permite accesul la bordul aeronavelor cu cutite mici cu lama mobila, incepand din 25 aprilie 2013. Cutitele nu pot avea insa lama mai lunga de 5 cm si mai lata de 2,5 cm. In afara de cutite, calatorii vor mai putea lua cu ei in avion si bete de biliard, crose de hochei sau de golf, bete de schi si alte asemenea echipamente.

Cutitele cu lama fixa, aparatele de ras si alte asemenea obiecte raman in continuare interzise, anunta reprezentantii TSA.

David Castelveter, purtator de cuvant al TSA, a declarat ca masura a fost luata pentru a alinia prevederile americane in materie de securitate a transporturilor cu legislatia internationala si pentru a le oferi, totodata, pasagerilor o trecere mai usoara prin filtrele de securitate. Aceasta masura le va permite ofiterilor de securitate sa se concentreze mai bine pe depistarea obiectelor mult mai periculoase precum explozibilii.

Sindicatul Insotitorilor de zbor, care reprezinta aproape 90.000 de insotitori din toata America, spune ca aceasta decizie este una foarte proasta si limitata. Aceasta masura va pune in pericol vietile insotitorilor de zbor dar si ale pasagerilor, de a caror securitate se ocupa ei, sustine sindicatul. In replica, reprezentantii TSA sustin ca asta nu se va intampla din moment ce Administratia a introdus pe foarte multe zboruri serifi ai aerului sau piloti inarmati care pot interveni oricand in caz de nevoie.

Toate aceste restrictii privind obiectele permise la bord au fost luate de americani si nu numai, dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 cand 4 avioane au fost deturnate de teroristi.

Post Comment