PILOT TAROM PRINS BEAT LA LONDRA. ZBORUL ANULAT

AIRBUS A318 al TAROM Foto: pilotmagazin.ro
AIRBUS A318 al TAROM
Foto: pilotmagazin.ro

Un pilot roman a fost depistat sub influenta bauturilor alcoolice, ieri, pe Aeroportul International London Heathrow, chiar inainte de a pleca in cursa. Autoritatile britanice au retinut imediat persoana respectiva, in vederea efectuarii testarilor suplimentare, iar zborul a fost anulat.

Reglementarile aeronautice in Marea Britanie prevad o limita maxima de alcool in sange de 0,2 miligrame/mie si, se pare, pilotul roman ar fi avut de patru ori peste aceasta limita. Asemenea controale se efectueaza in mod frecvent, in mod selectiv. Se pare insa ca in cazul pilotului roman, verificarea a fost facuta la pont.

Compania TAROM confirma astazi ca zborul sau de ieri, RO394 Londra-Bucuresti, a fost anulat “din cauza faptului ca un membru al echipajului s-a aflat in incapacitate fizica de a opera zborul. Inaptitudinea medicala a fost depistata de autoritatile aeroportuare din Londra in urma unui control de rutina.

Reprezentantii TAROM anunta ca, in prezent, se desfasoara o investigatie pentru a se stabili motivele care au dus la aceasta imposibilitate de a efectua zborul. Compania a decis anularea zborului din motive de siguranta si a asistat pasagerii conform reglementarilor europene. Cei 33 de oameni inregistrati pentru zborul de ieri au fost rerutati pe alte curse.

Tot TAROM informeaza ca pilotul incriminat a revenit in tara in cursul zilei de astazi si a fost suspendat din activitate pana la finalul anchetei. TAROM da asigurari ca dupa primirea rezultatelor oficiale, va lua toate masurile care se vor impune, in conformitate cu toate reglementarile nationale si internationale in vigoare. Daca in urma investigatiei se stabileste ca pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat, in conformitate cu regulamentul de ordine interioara al companiei. Compania romaneasca subliniaza faptul ca respecta cele mai inalte standarde de siguranta nationale si internationale, iar siguranta operatiunilor sale reprezinta principala prioritate a companiei, prin urmare astfel de abateri disciplinare nu sunt tolerate.

Zborul TAROM RO394, efectuat cu o aeronava Airbus A318, ar fi trebuit sa decoleze de la Londra ieri dimineata la ora 8:20.

Post Comment