TAROM A ECONOMISIT 250.000 DE LITRI DE COMBUSTIBIL DOAR LA SOL

Foto: ZIARUL FINANCIAR

Foto: ZIARUL FINANCIAR

Dupa primele luni de implementare a politicii de economisire a carburantului ca parte integranta din planul de management al noii conduceri executive, compania TAROM anunta reduceri semnificative ale consumului de combustibil. Este vorba de o cantitate de 250.000 de litri de combustibil economisit doar in timpul operatiunilor de sol cu respectarea tuturor procedurilor de siguranta in vigoare, transmite transportatorul intr-un comunicat.

“Performantele financiare rezultate in urma implementarii planului de management continua sa se reflecte in activitatea companiei si sa aduca beneficii considerabile. Politica de reducere a combustibilului poate aduce economii substantiale si este un obiectiv important pentru o companie aeriana. Astfel, pe primele luni ale anului 2013, compania a realizat o reducere cu 250 000 litri a cantitatii de combustibil consumata la sol, fata de aceeasi perioada a anului precedent, ceea ce inseamna o reducere a costurilor cu  cel putin 250 000 USD”, a declarat Christian Heinzmann, Director Executiv si Accountable Manager.

 Reducerea costurilor cu combustibilul este rezultatul folosirii judicioase a sistemelor avioanelor si a utilizarii intense a facilitatilor oferite de aeroporturile pe care compania TAROM opereaza, precizeaza reprezentantii companiei. Toate operatiunile aferente noii politici respecta standardele de siguranta EASA, reglementarile definite de Autoritatea Aeronautica Civila Romana si procedurile operationale ale companiei.

Noua politica de utilizare a combustibilului vine si ca o imbunatatire a celei de mediu; prin masurile adoptate, TAROM urmareste obiectivele ICAO si IATA si vizeaza identificarea si implementarea celor mai bune practici privind reducerea emisiilor, de care sa beneficieze atat sectorul aviatic cat si pasagerii, se mai arata in comunicatul TAROM.

This entry was posted in STIRILE ZILEI and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>