UPDATE: AUTORITĂŢILE DE LA KIEV AU FĂCUT PUBLICE ÎNREGISTRĂRILE CONVORBIRILOR DINTRE PRESUPUŞII AUTORI AI ATACULUI (AUDIO)

mh6

Autorităţile de la Kiev care i-au acuzat pe separatiştii pro-ruşi că au doborât avionul companiei Malaysia Airlines au făcut publice înregistrările unor convorbiri telefonice dintre presupuşii autori ai atacului. Este vorba despre trei interceptări ale unor convorbiri telefonice dintre insurgenţi pro-ruşi şi ceea ce par a fi ofiţeri ai armatei ruse din care reiese că un avion civil ar fi fost doborât. Discuţiile sunt în limba rusă şi le puteţi auzi mai jos, titrate în engleză. De asemenea, iată în continuare, transcrierea în limba română:

Convorbirea I:

- Tocmai am doborât un avion. A căzut în apropiere de Enakievo.

- Piloţii? Unde sunt piloţii?

- Am plecat să căutăm avionul doborât şi să facem fotografii. Se vede o coloană de fum…

- Acum câte minute?

- Aproximativ 30 de minute. După ce au inspectat avionul, teroriştii au stabilit că au doborât o aeronavă civilă.

Convorbirea a II-a

- Da, domnule maior!

- …aşa că au fost cei de la Chernukhinsk care au doborât avionul. De la punctul de frontieră Chernukhinsk, cazacii de lângă Chernukhino.

- Avionul s-a rupt în bucăţi când era în aer, aproape de mina Petropavlovskaya. Sunt primii 200 de morţi pe care i-am găsit. Sunt civili.

***

- Cum merg lucrurile? Sunt mulţi oameni?

- La dracu`! Resturile au căzut direct în curţile lor!

- Ce fel de avion e?

- Nu-mi dau seama încă. Nu m-am apropiat de fuselaj. Acum sunt în locul în care au căzut primele cadavre. Sunt bucăţi de avion, scaune, corpuri…

- Sunt arme?

- Absolut nimic. Obiectele civililor, resturi medicale, prosoape, hârtie igienică. – Documente sunt?

- Da. Ale unui student din Indonezia. De la UniversitateA Thomson.

Convorbirea a III-a

- Cât despre avionul ăsta doborât lângă Snejnoe-Torez. S-a dovedit a fi unul de pasageri. A căzut la ieşirea din Grabovo, sunt o grămadă de trupuri de femei şi copii. Cazacii se uită acum prin jur.

- La TV spun că este un avion AN-26 ucrainean. Dar scrisul de pe el zice „Malaysian Airlines”. Ce făcea deasupra Ucrainei?

- Păi înseamnă că aducea spioni. Ce dracului căuta să zboare? Suntem în război!

Post Comment